Rodila Trans efectuează transport de persoane din România în Austria, pe ruta Bistrita – Villach și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri dimineața, iar întoarcerea din Austria se face în fiecare joi și duminică
Villach este al șaptelea cel mai mare oraș din Austria și al doilea ca mărime din statul federal din Carintia. Acesta reprezintă un punct de trafic important pentru sudul Austriei și întreaga regiune Alpe-Adria. Începând cu ianuarie 2018, populația este de 61.887.
Împreună cu alte orașe alpine Villach se angajează în Asociația Orașul alpin al anului pentru punerea în aplicare a Convenției alpine pentru a realiza o dezvoltare durabilă în arcul alpin. În 1997, Villach a fost primul oraș care a câștigat orașul alpin al anului.
Când, în jurul anului 740, Principele Borut a recurs la ajutorul lui Duke Odilo din Bavaria împotriva avarilor invadatoare, a trebuit să accepte supremația bavareză. O scrisoare din 878, emisă de domnitorul carolingian Carloman din Bavaria, menționează un pod (ad-pontem Uillach) lângă curtea regală a lui Treffen, în ceea ce este astăzi Villach. În 979 împăratul Otto al II-lea ia îndemnat pe episcopul Albuin din Brixen cu conacul Villach. După moartea sa, regele Henric al II-lea în 1007 a cedat așezarea nou-înființatăi Episcopii din Bamberg. Episcopii dețineau, de asemenea, proprietățile adiacente de-a lungul căii strategice importante spre Italia, până la Pontafel, pe care le-au păstrat până în 1759, în timp ce ținuturile ducale din Carintia au trecut în Casa austriacă a Habsburgului în 1335.
Villach a primit drepturi de piață în 1060, deși nu a fost menționat ca un oraș în evidență până în jurul anului 1240. Biserica parohială dedicată Sf. Iacob a fost documentată pentru prima dată în 1136. Împăratul Frederick al II-lea le-a conferit cetățenilor dreptul de a organiza un târg anual sărbătoarea din 25 iulie (Jakobitag) din 1222. Cutremurul din 1348 din Friuli a devastat părți importante ale orașului, un alt cutremur devastator a avut loc în 1690. În Villach au mai fost și câteva incendii, care au distrus multe clădiri. Primul primar documentat a preluat funcția în secolul al XVI-lea.
Din 1526, mulți cetățeni s-au transformat în protestanți, iar parohia Villach a devenit centrul noii credințe în proprietățile din Carintia, ceea ce a dus la măsuri dure de contracarare de către conducătorii ecleziastici. De la aproximativ 1600, numeroși locuitori au fost forțați să părăsească orașul, precipitând un declin economic. În 1759, împărăteasa habsburgică Maria Theresa a cumpărat oficial teritoriile Bamberg din Carintia la un preț de un milion de guldeni. Villach a fost încorporat în “teritoriile ereditare” ale Monarhiei habsburgice și a devenit sediul administrativ al unui district carinian.
În timpul războaielor napoleoniene, orașul a fost ocupat de trupe franceze și a devenit parte a provinciilor ilirice de scurtă durată din 1809, până când a fost reînsuflețit de forțele imperiului austriac în 1813 și încorporat în Regatul Illyrian al Austriei până în 1816 Economia orașului a fost decisiv promovată de o ramură de vest a liniei de cale ferată sudică, care a ajuns în 1841 la Villach, asigurând creșterea și extinderea. Până în 1880, orașul avea o populație de 6.104 de locuitori. În primul război mondial, Villach, lângă frontul italian, era sediul comandamentului armatei a 10-a din Armata Austro-Ungară.
Orașul a obținut statutul statutar al orașului în perioada interbelică, la 1 ianuarie 1932. După Anschluss austriac către Germania nazistă în 1938, primarul din Villach era Oskar Kraus, un entuziast nazist. La 9 noiembrie 1938, Villach a fost un sit al pogromurilor Kristallnacht la nivel național, cu atacuri violente asupra populației evreiești. Un memorial pentru conflictul de frontieră din 1919 care a dus la plebiscitul din Carintia a provocat controverse atunci când a fost inaugurat în 2002, deoarece Kraus, care nu a fost deosebit de proeminent în conflict, a fost singura persoană numită.
În timpul celui de-al doilea război mondial, forțele aliate au bombardat Villach de 37 de ori. Aproximativ 42.500 de bombe au ucis 300 de persoane și au deteriorat 85% din clădiri. Cu toate acestea, orașul sa recuperat repede. Astăzi, Villach este un oraș plin de viață cu comerț și recreere, dar își păstrează istoricul.