fbpx

Rodila Trans efectuează transport de persoane din România în Germania, pe ruta Bistrita – Passau și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri, iar întoarcerea din Germania se face în fiecare miercuri și sâmbătă.

Passau este un oraș din regiunea administrativă Bavaria Inferioară, landul Bavaria, Germania. Passau are, administrativ, statut de district urban, este deci un oraș-district. Orașul este cunoscut și sub numele de „Orașul celor trei râuri”, datorită faptului că la Passau se întâlnesc trei râuri: Dunărea, Inn și Ilz.

Populația trece puțin peste 50.000 de locuitori, dintre care circa 10.000 sunt studenți la Universitatea din Passau. Aceasta, înființată în anii ’70, este o extensie a Institutului pentru studii catolice, vechi de sute de ani. Este faimoasă în toată Germania pentru facultățile de economie, drept, informatică și științe culturale.

Orașul este din anul 739 sediul Episcopiei de Passau, cu un rol însemnat în creștinarea spațiului est-european. Multe din bisericile întemeiate sub jurisdicția Episcopiei de Passau au ca patrociniu pe sfântul Severin, inclusiv fosta episcopie a Severinului.

Turismul din Passau se concentrează în principal pe cele trei râuri, Catedrala Sfantul Ștefan (Der Passauer Stephansdom) și “Orașul Vechi” (Die Altstadt). Cu 17.774 de tuburi și 233 de registre, orga de la Biserica Sfantul Ștefan a fost considerata de mult ca fiind cea mai mare orga (cu tuburi ) de biserica din lume și este astăzi a doua ca dimensiune doar dupa orga de la Prima Biserică Congregațională, Los Angeles, care a fost extinsa în 1994. Concertele de orga au loc zilnic din mai pana in septembrie. Biserica Sfantul Ștefan este o adevărată capodoperă a barocului italian, construită de arhitectul italian Carlo Lurago și decorată în parte de Carpoforo Tencalla. Multe croaziere fluviale pe Dunăre pornesc la Passau și există o pistă de ciclism până la Viena. Este, de asemenea, remarcabil pentru arhitectura gotică și barocă. Orașul este dominat de Veste Oberhaus și de fosta cetate a Episcopului, pe vârful muntelui dintre Dunăre și Ilz. Chiar lângă primărie se află Scharfrichterhaus, o scenă importantă de jazz și cabaret pe care se desfășoară cabaretul politic.