fbpx

Heilbronn este un oraș din nordul Baden-Württemberg, Germania. Este parte din statul Heilbronn și are aproximativ 123.000 de locuitori, fiind al șaselea cel mai mare oraș din stat.

Orașul de pe Neckar este un fost oraș liber al Imperiului și este sediul județului Heilbronn. Heilbronn este, de asemenea, centrul economic al regiunii Heilbronn-Franken, care include cea mai mare parte a nord-estului Baden-Württemberg.

Heilbronn este cunoscut pentru industria vinicolă și este poreclit Käthchenstadt, după Heinrich von Kleist, Das Käthchen von Heilbronn.
Orașul Heilbronn este ușor accesibil fiind legat la mai multe autostrăzi.
Portul canalului de pe Neckar este unul dintre cele mai mari zece porturi interioare germane.

Heilbronn este sediul campusului principal al Hochschule Heilbronn, fondat în 1961 ca o școală publică de inginerie. Din anul 1971, școala era cunoscută sub denumirea de Fachhochschule Heilbronn (Universitatea Heilbronn) și funcționa un campus secundar în Künzelsau încă din 1988. Începând cu semestrul de toamnă din 1 septembrie 2005, Fachhochschule a primit statutul de Hochschule. În 2009, a fost înființat un al treilea campus din sala Schwäbisch.
Școala privată de afaceri Heilbronn a fost deschisă la Neckarturm în ianuarie 2005.

Heilbronn găzduiește unul dintre studiourile din Südwestrundfunk (SWR). De aici programele regionale precum Frankenradio sunt difuzate pe SWR4 Baden-Württemberg. Stimularea Heilbronner este un ziar publicat în oraș, iar agenții de publicitate Neckar Express, ecou am Mittwoch și ecou am Sonntag sunt disponibili săptămânal gratuit. Heilbronners vizitează și revistele lunare Freizeit și Moritz.