fbpx

Transport persoane Romania – Klagenfurt, Austria

 efectuează transport de persoane din România în Austria, pe ruta Bistrita – Klagenfurt și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri dimineața, iar întoarcerea din Austria se face în fiecare joi și duminică.

Klagenfurt am Wörthersee este capitala statului federal din Carintia în Austria. Cu o populație de 100.316 (1 ianuarie 2018), este al șaselea cel mai mare oraș din țară. Orașul este sediul episcopului Diecezei Romano-Catolice din Gurk-Klagenfurt și este casa Universității Alpen-Adria-Universität Klagenfurt.

Locație
Orașul Klagenfurt se află în sudul Austriei, în mijlocul națiunii, în apropierea graniței internaționale. Este în mijloc, aproape la fel de departe de Innsbruck, la vest, de la Viena până la nord-est.

Klagenfurt este ridicată la 446 de metri (1,463 picioare) deasupra nivelului mării și acoperă o suprafață de 120,03 kilometri pătrați (46,34 metri pătrați). Se află pe lacul Wörthersee și pe râul Glan. Orașul este înconjurat de mai multe dealuri acoperite de pădure și munți cu înălțimi de până la 1.000 m (3300 ft), de exemplu, Ulrichsberg. În partea de sud se află zona montană Karawanken, care separă Carintia de Slovenia și Italia.

Istorie
Legenda spune că Klagenfurt a fost înființat după ce câțiva bărbați curajoși au ucis abominabilul “Lindwurm”, un dragon înaripat în malurile adiacente lacului, a cărui dietă fizică se spune că a fost virgine, dar care nu a respins grăsimea taur pe un lanț pe care oamenii l-au montat pe un turn puternic. Fapta este comemorată de un monument grandios de 9 tone de renascentist în centrul orașului.

Din punct de vedere istoric, locul a fost fondat de Ducele Herman, Spanheim, ca o fortăreață situată pe rutele comerciale din zonă. Prima sa mențiune datează de la sfârșitul secolului al XII-lea într-un document în care Ducele Ulric al II-lea. a scutit mănăstirea Sf. Paul de taxa de plată “în foro Chlagenvurth”. Această așezare ocupa o zonă care a fost supusă inundațiilor frecvente, astfel încât în ​​1246 fiul lui Duke Herman, ducele Bernhard von Spanheim, la mutat într-o poziție mai sigură și este considerat a fi fondatorul actual al pieței, care în 1252 a primit un oraș Cartă.

În secolele următoare, Klagenfurt a suferit incendii, cutremure, invazii de lăcuste și atacuri din partea otomanilor islamici și a fost distrus de Războiul Țărănesc. În 1514, un incendiu a distrus aproape complet orașul, iar în 1518 împăratul Maximilian I, în imposibilitatea de ao reconstrui, în ciuda protestelor puternice ale burgerilor, a cedat Klagenfurt în Estates, nobilimea ducatului. Niciodată nu sa întâmplat așa ceva. Noii proprietari au adus însă o renaștere economică și ascendența politică și culturală a orașului Klagenfurt. Un canal a fost săpată pentru a conecta orașul la lac ca un traseu de aprovizionare cu lemn pentru a reconstrui orașul și a alimenta noile șanțuri ale orașului; familiile nobile aveau casele lor de oraș construite în noua capitală a ducatului, orașul fiind lărgit de-a lungul unui plan geometric de bord conform ideilor renascentiste ale arhitectului italian Domenico dell’Allio; a fost construit un nou centru al orașului, Neuer Platz; iar noile fortificații care au durat o jumătate de secol de construcție au făcut ca Klagenfurt să fie cea mai puternică fortăreață din nordul Alpilor.

În 1809, totuși, trupele franceze de la Napoleon au distrus zidurile orașului, lăsând o mare sumă colectată de cetățeni, doar o poartă de est (care a fost trasă în jos pentru a face drumul spre trafic câteva decenii mai târziu) vestul care este acum tot ceea ce a rămas din marile fortificații. În 1863, legătura feroviară cu Sf. Veit an der Glan a amplificat economia orașului și a făcut ca și construcția căii ferate Viena-Trieste să aducă orașul o stație centrală impunătoare (distrusă în al doilea război mondial) și a făcut din Klagenfurt centrul absolut al regiunea.

populație
Începând cu ianuarie 2018, au fost 100.316 persoane ale căror domiciliu principal era la Klagenfurt.

Economie
Klagenfurt este centrul economic al Carintiei, cu 20% din companiile industriale. În mai 2001, în 6184 companii au fost 63.618 de angajați. 33 dintre aceste companii au angajat mai mult de 200 de persoane. Sectoarele economice predominante sunt industria ușoară, electronică și turismul. Există, de asemenea, mai multe birouri de tipărire.

Cultură
Există o casă de teatru-cum-opera civică cu companii profesionale, o orchestră simfonică profesională, un conservator de stat și o sală de concerte. Există societăți muzicale, cum ar fi Musikverein (fondată în 1826) sau Mozartgemeinde, o companie experimentală privată de teatru, Muzeul de Stat, un muzeu de artă modernă și Muzeul diecezan de artă religioasă; Casa Artiștilor, două galerii private, municipale și mai multe, un planetariu în Europa Park, instituții literare, cum ar fi Robert Musil Casa, și o reputație de concurență-literatura germană de atribuire prestigiosul premiu Ingeborg Bachmann.

Klagenfurt este casa unui număr de case mici, dar fine de publicare, precum și mai multe documente sau ediții regionale sunt, de asemenea, publicate aici, inclusiv cotidianele, cum ar fi „Kärntner Krone“, „Kärntner Tageszeitung“, „Kleine Zeitung“.

Klagenfurt este un loc de vacanță popular, cu munți la sud și nord, numeroase parcuri și o serie de 23 de case impunătoare și castele la marginea orașului. Vara, orașul găzduiește festivalul Altstadtzauber (The Magic of the Old City).

De asemenea, situat aici sunt Universitatea din Klagenfurt, un campus al Fachhochschule Kärnten, Carintia Universitatea de Stiinte Aplicate, un colegiu de educație pentru formarea cadrelor didactice primar și secundar și formarea continuă a cadrelor didactice, precum și un colegiu de educație suplimentară generală (VHS) și două instituții de învățământ profesional și profesional ulterior (WIFI și BFI). Printre alte instituții de învățământ din Austria există un Gimnaziu în limba slovenă (înființat în 1957) și un liceu comercial din limba slovena. Mai multe asociații culturale și politice din Slovacia sunt, de asemenea, în oraș, inclusiv societatea Hermagoras, cea mai veche editură slovenă fondată la Klagenfurt în 1851.

Sport
Campionatul austriac de hochei pe gheață, EC KAC, este unul dintre cele mai cunoscute cluburi sportive din Austria. “Clubul Eishockey Klagenfurter Athletiksport Club” a câștigat de 30 de ori campionatul austriac, iar fanii săi provin din toată Carintia. Clubul de fotbal Premier League SK Austria Kärnten are sediul în Klagenfurt. Klagenfurt găzduiește Start / Finish de Ironman Contest austriac, 3,8 km (2,4 mi) înoți, 180 km (112 mi) cu bicicleta, și un 42 km (26 mi) rula, parte din seria WTC Ironman, care culminează în Hawaii Campionate mondiale.

Campionatele Mondiale (europene) de canotaj au avut loc la Wörthersee în 1969.

Unul dintre volei de plajă de la FIVB Grand Slams are loc la Klagenfurt în fiecare lună și este aproape întotdeauna una dintre cele mai mari sărbători ale Austriei în cursul anului. Volei pe plajă este popular în Austria, chiar dacă țara este închisă la mare. Jucătorii austrieci Clemens Doppler, Florian Gosch și Alexander Horst, care sunt puteri europene perene, participă în fiecare an. Campionii din 2009 ai acestui turneu au fost echipa din 2008 a medaliei de aur din Beijing, Phil Dalhausser și Todd Rogers.

Klagenfurt a găzduit, de asemenea, trei jocuri în cadrul campionatului UEFA Euro 2008 în Hypo-Arena recent construit. Klagenfurt a fost, de asemenea, un concurent pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 și găzduiește o echipă de fotbal american, Lions Black Carinthian, care concurează în prima ligă a Ligii de Fotbal austriece. Black Lions atrage fanii din toată Carintia, jucând acasă în Klagenfurt și Villach.