Rodila Trans efectuează transport de persoane din România în Austria, pe ruta Bistrita – Neustadt și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri dimineața, iar întoarcerea din Austria se face în fiecare joi și duminică.
Neustadt este un oraș situat la sud de Viena, în statul Austria Inferioară, în nord-estul Austriei. Este un oraș cu auto-guvernare și sediul administrației raionale a districtului Wiener Neustadt-Land. Orașul este locul uneia dintre cele mai vechi academii militare din lume, Academia militară tereziană, înființată de împărăteasa Maria Tereza din Austria în 1752, pentru a antrena forțele armatei austriece.
Istorie
Biserica Sf. Petru an der Sperr, în calitate de Muzeu al orașului.
Zona a aparținut o dată județului Pitten, care a fost moștenit de Markgrave Ottokar al III-lea din Styria în 1158. După ce dinastia Otacarilor a dispărut odată cu moartea fiului său Ottokar al IV-lea, Ducatul din Styria a trecut la Casa Austriacă Babenberg conform Pactului Georgenberg. Ducele Leopold V al Austriei a înființat orașul în 1194 și a finanțat construcția unei cetăți aproape de granița cu Ungaria, cu răsplata plătită pentru regele englez Richard the Lionheart, pe care îl capturat și deținut anterior ca ostatic la Castelul Dürnstein . În 1241, o mică escadronă mongolă a atacat-o pe Neustadt în timpul invaziei mongole a Europei, dar mai târziu a fost respinsă de ducele Friederich și de cavalerii săi.
Wiener Neustadt, care înseamnă mai mult sau mai puțin New Vienna (“Newtown vienez”), a câștigat privilegii importante acordate orașului pentru a-i permite să prospere. A rămas o parte a Styriei, care, după lupta din 1278, pe Marchfeld a căzut la Casa Habsburgică, iar în 1379 a devenit un ducător constitutiv al Austriei Interioare. În secolul al XV-lea, Wiener Neustadt a cunoscut o explozie a populației, când împăratul Frederick al III-lea din Habsburg a luat o reședință aici și a înființat Dieceza de la Wiener Neustadt în 1469. Soția sa, Eleanor al Portugaliei, a murit în Wiener Neustadt în 1467. Wappenwand zidul zidului), la castelul local, își afișează brazdele de posesiunile sale în mijloc. Fiul său Maximilian I și-a întreținut curtea în Wiener Neustadt și este îngropat aici în Catedrala Sf. Gheorghe. Orașul avea apoi o importantă comunitate evreiască, cu rabinul Israel Isserlin, cel mai notabil membru al acestuia, până când toți evreii au fost expulzați prin ordinul împăratului Maximilian I în 1496.
Habsburgul, rivalul de lungă durată, regele Matthias Corvinus al Ungariei, a cucerit orașul în august 1487, după ce la asediat timp de doi ani. Potrivit legendei, după victoria sa, a dedicat magnificului Cupă Corvinus locuitorilor. Maximilian I a reușit să-și recâștige orașul natal în 1490. În secolul al XVI-lea, Wiener Neustadt și-a pierdut statutul de reședință imperială și o mare parte din importanța sa. Cu toate acestea, și-a îndeplinit încă funcția de bastion împotriva turcilor și a kurucilor.
În 1751, orașul a primit mai multă atenție atunci când împărăteasa Maria Tereza din Austria a decis să dedice prima Academie militară, în întreaga lume, în interiorul castelului imperial. În 1752, Academia militară tereziană și-a început operațiunile, care au continuat până în ziua de azi cu doar câteva întreruperi (Erwin Rommel a fost numit comandant după Anschluss austriac în 1938). În 1768, Wiener Neustadt a fost distrus de un cutremur care a distrus castelul, care a fost reconstruit folosind planurile făcute de arhitectul Nicolò Pacassi. În 1785, împăratul Iosif al II-lea al Habsburgului a transferat vizita Diecezei Wiener Neustadt către Sankt Pölten.
În secolul al XIX-lea, orașul a devenit un oraș industrial, mai ales după deschiderea căii ferate sudice austriece în 1841. În 1909, a fost inaugurat “primul aeroport oficial austriac” la nord de oraș. A servit ca teren de pregătire pentru pionierii de zbor Igo Etrich, Karl Illner și Adolf Warchalowski, care și-au condus testele acolo.
Războiul austriac și maghiar din ianuarie 1918 a fost demarat la Wiener Neustadt de către lucrătorii din fabrica Austro-Daimler – care au fost implicați în producția de arme – care au fost în curând alături de muncitori din Strike din ianuarie 1918 austro-ungar, în care muncitorii inspirați de Învățarea bolșevică a puterii a luat măsuri de grevă pentru a se opune războiului. Un factor cheie în grevă a fost reducerea la jumătate a rației făinii. Porsche sa întâlnit cu muncitorii și a fost de acord să conducă la Viena pentru a vorbi cu ministrul alimentației. Cu toate acestea, rugămintea sa de a se întoarce la locul de muncă pentru muncitori a fost ignorată și au mers la Primărie. Aici s-au alăturat și alți lucrători din fabrica de locomotive, radiatoarele, fabrica de avioane și fabricile de muniții locale ale lui G. Rath și Lichtenwörther. La 14 ianuarie peste 10 000 de muncitori s-au adunat în afara primăriei pentru a se plânge de reducerea la jumătate a rației făinii. Inspirat de Revoluția Rusă, lucrătorii au înființat Consiliile Muncitorilor.
În timpul celui de-al doilea război mondial, țintele strategice din Wiener Neustadt, inclusiv șantierele de triaj, fabrica Wiener Neustädter Flugzeugwerke (WNF) și cele două fabrici Raxwerke care au folosit muncitori forțați încarcerați în lagărul de concentrare din Mauthausen-Gusen, au fost bombardați în mod repetat. Operațiile de bombardare, cum ar fi operațiunea Pointblank, au lăsat doar 18 din 4.000 de clădiri intact.
Climat
Temperaturile medii lunare sunt, în general, reci (vezi tabelul de mai jos), lunile de vară ajungând la 21-26 ° C (70-79 ° F) și lunile de iarnă ajungând la câteva grade peste congelare în timpul zilei.