fbpx

Rodila Trans efectuează transport de persoane din România în Germania, pe ruta Bistrita – Giessen și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri, iar întoarcerea din Germania se face în fiecare miercuri și sâmbătă.

Giessen, scris Gießen în Germană, este un oraș în statul federal german (Bundesland) din Hesse, capitala atât districtul Giessen și regiunea administrativă a Giessen. Populația este de aproximativ 86.000, cu aproximativ 24.000 de studenți.

Numele provine de la Giezzen, după cum s-a menționat pentru prima dată în 1197, care se referă la poziția orașului între mai multe râuri, lacuri și cursuri de apă. Cel mai mare râu din Giessen este Lahn, care împarte orașul în două (vest și est), la aproximativ 50 km (31 mile) la nord de Frankfurt am Main.

În 1969, orașul a găzduit cel de-al nouălea festival de stat Hessentag.

Istorie
Giessen a luat ființă ca un castel cu șanțuri în 1152 construit de contele Wilhelm von Gleiberg, deși istoria comunității în nord-est și în suburbie astăzi numit „Wieseck“ datează din 775. Orasul a devenit parte din Hesse-Marburg în 1567, trecând la Hesse-Darmstadt în 1604. Universitatea din Giessen a fost înființată în 1607. Giessen a fost inclus în Marele Ducat al Hessei creat în 1806 în timpul războaielor napoleoniene. După primul război mondial, a făcut parte din Statul Popular din Hesse.

În timpul celui de-al doilea război mondial, un subcamp al lagărului de concentrare Buchenwald se afla în Heil- und Pflegeanstalt Licher Straße. În 1944, bombardamentele grele au distrus aproximativ 75% din Giessen, inclusiv majoritatea clădirilor istorice ale orașului. A devenit parte a statului modern din Hesse după război.

În 1977, Giessen a fost fuzionat cu orașul vecin Wetzlar pentru a forma noul oraș Lahn. Cu toate acestea, această încercare de reorganizare a administrației a fost inversată în 1979. A fost limitată la Darmstadt (regiunea) între 1945 și 1981 până când Giessen (regiunea) a fost înființată la 1 ianuarie 1981.

O bază militară din S.U.A. se afla în Giessen după cel de-al doilea război mondial. Armata americană Garnisson din Giessen avea o populație de 500 de americani. Baza este un Câmp Aerian Germanizat, care se reflectă în unele clădiri, inclusiv zona de locuit. Un teatru, cunoscut sub numele de Teatrul Keller, este un club de ofițeri germani de armată convertit. Începând cu data de 28 septembrie 2007, Depozitul Giessen și toate celelalte unități din S.U.A. din zona mai mare Giessen au fost întoarse la autoritățile locale germane.

Puncte de interes
Akademischer Forstgarten Giessen, grădini botanice
Botanischer Garten Giessen, înființată în 1609, este cea mai veche grădină botanică din Germania, încă în locația inițială.
Cimitirul vechi (germană: Alter Friedhof) este locul de odihnă al lui Wilhelm Conrad Röntgen și al lui Hugo von Ritgen.
Muzeul Liebig a fost înființat în 1920 pentru a onora chemistul Justus von Liebig.
Mathematikum a fost înființată în 2002, oferind o mare varietate de exponate matematice.
Universitatea din Giessen
Insula Rubber este o zonă rezidențială lângă râul Lahn.