fbpx

Rodila Trans efectuează transport de persoane din România în Germania, pe ruta Bistrita – Kleve și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri, iar întoarcerea din Germania se face în fiecare miercuri și sâmbătă.

Cleves este un oraș din regiunea Rinului de Jos din nord-vestul Germaniei, lângă granița cu Țările de Jos și râul Rin. Din secolul al XI-lea, Cleves era capitala unui județ și mai târziu un ducat. Astăzi, Cleves este capitala raionului Cleves din statul german de Nord-Vestfalia. Orașul găzduiește unul dintre campusurile Universității de Științe Aplicate din Rin-Waal.

Teritoriul municipalității
Teritoriul Cleves cuprinde, alături de cetatea interioară, paisprezece sate și locuri populate: Bimmen, Brienen, Donsbrüggen, Düffelward, Griethausen, Keeken, Kellen, Materborn, Reichswalde, Rindern, Salmorth, Schenkenschanz, Warbeyen și Wardhausen.

Date de recensământ
Conform Anuarului Statistic al lui Cleves în 2013, în oraș au locuit 50.650 de persoane. Densitatea populației a fost de 517,9 persoane pe kilometru pătrat. 86,7% dintre rezidenți aveau cetățenia germană (inclusiv rezidenții cu dublă cetățenie) și 10,1% o altă cetățenie a UE (5,6% olandeză și 2,9% poloneză).

Consiliul municipal
Politica locală Cleves era de la mijlocul secolului al XIX-lea până în 1933, dominată de Partidul Centrului Catolic. Această situație a continuat cu CDU-ul succesoral creștin-democrat, după cel de-al doilea război mondial, în ciuda faptului că a fost relocat, în mare parte protestant. Până în 2004 CDU a controlat majoritatea absolută a consiliului municipal.

Astăzi, Cleves este guvernat de o coaliție de CDU și Partidul Verde. În urma ultimelor alegeri locale din 25 mai 2014, în consiliul municipal al lui Cleves sunt reprezentate următoarele părți. În plus față de partidele naționale, Offene Klever (Open Cleves) are un număr de locuri.