Rodila Trans efectuează transport de persoane pe ruta Bistrita – Mainz și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri, iar întoarcerea din Germania se face în fiecare miercuri și sâmbătă.
Mainz este un oraș situat în Germania, în partea de vest, pe malul stâng al Rinului, fiind reședința landului Renania-Palatinat. Populația orașului Mainz este de aproximativ 202.000 de locuitori. În Mainz își are sediul Universitatea Johannes Gutenberg și Dieceza romano-catolică de Mainz, care a fost în Evul Mediu una din cele mai importante episcopii catolice din zona vorbitorilor de limbă germană.
Mainz se află pe malul vestic al Rinului, pe partea opusă a confluenței râului Main cu Rinul.
Orașul e format din 15 cartiere: Altstadt, Neustadt, Mombach, Gonsenheim, Hartenberg-Münchfeld, Oberstadt, Bretzenheim, Finthen, Drais, Lerchenberg, Marienborn, Hechtsheim, Ebersheim, Weisenau și Laubenheim.
Fostele suburbii Amöneburg, Kastel, și Kostheim, pe scurt AKK, țin astăzi de orașul Wiesbaden (pe malul drept al râului, vizavi de Mainz). AKK a fost separat de Mainz atunci când Rinul a devenit granița dintre zona de ocupație franceză (viitorul land Renania-Palatinat) și zona de ocupație americană (landul Hessa, germană: Hessen) în 1945.
Obiective turistice
– Domul din Mainz. Unul din cele mai importante domuri romanice din Germania.
– Stephanskirche. Între anii 1978-1985 pictorul modern evreu Marc Chagall a creat 9 vitralii, în diferite nuanțe de albastru, ceva unic în Germania. Pictorul a ales această biserică, pe baza prieteniei sale cu preotul parohiei Klaus Mayer. Vitraliile, înfățișând scene biblice, simbolizează dorința pictorului de reconciliere germano-israeliană.
– Muzeul Gutenberg, deschis în 1900 cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la nașterea lui Johannes Gutenberg. Aici se pot vedea invențiile și operele de artǎ ale lui Gutenberg, cel care în 1450 a revoluționat tehnica tiparului.