fbpx

Rodila Trans efectuează transport de persoane din România în Germania, pe ruta Bistrita – Siegen și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri, iar întoarcerea din Germania se face în fiecare miercuri și sâmbătă.

Siegen este un oraș în Germania, în partea de sud-vest din Renania de Nord-Westfalia.

Locație
Orașul Siegen se află în bazinul superior al râului Sieg. De acolo, văile laterale se separă în multe direcții. Înălțimile munților înconjurători sunt acoperite de copaci. În nord se află Sauerlandul, la nord-vest Rothaargebirge și în sud-vest Westerwald.

Clădiri
Deși orașul a fost distrus aproximativ 80% în cel de-al doilea război mondial, Siegen a păstrat o serie de clădiri care merită văzute, cum ar fi cele două case impunătoare, Oberes Schloss și Unteres Schloss.

Oberes Schloss
Castelul de pe Siegberg a fost menționat pentru prima dată într-un document în 1259 și a fost sediul familiei Casei Nassau. Din 1905, Siegerlandmuseum a fost aici. Alături de expozițiile regionale – printre care o demonstrație artificială – sunt multe picturi. Centrul acestei colecții este alcătuit din lucrările omului care este, probabil, cel mai cunoscut fiu al orașului, Peter Paul Rubens. Există, de asemenea, o colecție destul de cuprinzătoare de portrete ale membrilor Casei Nassau și Orange. Etajul superior este dedicat decorului de casă din secolul al XIX-lea. O bucătărie din Siegerland, un dormitor și mult mobilier din epoca Biedermeier oferă o impresie despre viața din regiune în perioada trecuta.

Unteres Schloss
La sfârșitul secolului al XVII-lea, Casa Moștenită de Jos a apărut în forma sa actuală, într-o oarecare măsură drept un dreptunghi deschis. Linia Evanghelică a Casei Nassau-Siegen a locuit aici. De asemenea, aparținând Schloss este “Dicker Turm”, sau “Turnul de grăsime” cu un carillon. În 1959, orașul Siegen a construit un memorial pentru victimele războiului și tiraniei. În interiorul Schlossului se află și cripta ramurii evanghelice a casei domnești din Nassau.

Astăzi, Schlossul funcționează ca o clădire a autorității de stat în care sunt adăpostite instituțiile de construcție și de proprietate din Renania de Nord-Westfalia, Oficiul de Stat pentru Mediu, Oficiul pentru Sănătate și Securitate Ocupațională și Facilitatea Correcțională Attendorn (Siegen Branch Facility). Prin planurile orașului, o universitate ar trebui să se mute în Unteres Schloss în următorii câțiva ani, dar în acest moment planul nu reușește să găsească niciun sprijin financiar.

Biserici
Două biserici din centrul orașului Siegen vor fi aduse la cunoștința vizitatorului: Martinikirche, datând din secolul al XI-lea, și Nikolaikirche de pe piață cu forma neobișnuită de opt laturi și cu aurul Krönchen (“coronet”) – reperul orașului – pe turnul bisericii, care este o caracteristică proeminentă a orizontului Siegen (Siegen este uneori numit Krönchenstadt pentru această caracteristică neobișnuită). O altă biserică este Marienkirche, construită de iezuiți între anii 1702 și 1729. De asemenea merită văzuți orașul vechi al orașului Siegen și mai multe muzee din centrul orașului.

Lucruri de vizitat în apropiere
Demn de recomandare pentru turiști sunt excursii de drumeții și excursii în împrejurimile pitorești din Siegen. De asemenea merită vizitate câteva orașe mici din jurul orașului Siegen, cum ar fi Hilchenbach sau Freudenberg. În plus, există câteva fabrici de bere bine cunoscute în zonă care pot fi vizitate, de exemplu Krombacher și Eichener Brauerei din Kreuztal, împreună cu alte fabrici de bere mai mici.

Economie

Centre comerciale Sieg Carré și City-Galerie
Siegen este centrul de servicii și administrative din sud-vestfalia. O mare parte din industria sa se bazează pe prelucrarea metalelor.

Locațiile pietonale din Bahnhofsstraße și “Kölnner Tor”, ambele în centrul orașului, au făcut cumpărăturile la Siegen foarte convenabile, precum și centrele comerciale City-Galerie (deschise în 1998) și Sieg Carré în 2006, atât în ​​centrul orașului), cât și la Siegerlandzentrum (Siegen-Weidenau) și la strada comercială Marburger Straße (centrul orașului). În 2005, a fost deschis un magazin IKEA și o locație Peek & Cloppenburg.

Institutii publice
Siegen găzduiește administrația districtului Siegen-Wittgenstein și sediul unei Camere de Industrie și Comerț (Industrie- und Handelskammer sau IHK, una dintre cele 81 de astfel de instituții regionale din Germania) pentru raioanele Siegen-Wittgenstein și Olpe.

Acasă la Curtea de Stat Siegen, un tribunal local și un tribunal de muncă, orașul este, de asemenea, un important centru de instanță.

Mass-media
În Siegen, Westdeutscher Rundfunk (WDR) susține un studio unde se produc știri regionale de radio și televiziune pentru sud-vestfalia. Difuzarea zilnică iese în fereastra regională “South Westphalia”, urmând programul Aktuelle Stunde (emisiunea de știri) pe cel de-al treilea canal al WDR. Mai mult decât atât, WDR conduce și o instalație de transmisie pentru radioul și televiziunea VHF (o dată, de asemenea, un val mediu) la Giersberg.

Ziarele zilnice din Siegen includ nu numai Siegener Zeitung, ci și edițiile locale ale Westfälische Rundschau și Westfalenpost. Toate cele trei apar dimineața, deși prima a fost până în 2000 o hârtie de după-amiază. În plus, la “Obergraben” se află clădirea studioului Radio Siegen, regională, conectată la Radio-NRW.