fbpx

Rodila Trans efectuează transport de persoane din România în Germania, pe ruta Bistrita – Würzburg și retur, cu plecare saptămânală din România, în fiecare marți și vineri, iar întoarcerea din Germania se face în fiecare miercuri și sâmbătă.

Würzburg este capitala regiunii administrative Franconia Inferioară, landul Bavaria, Germania. La 31 decembrie 2010 număra 133.799 de locuitori.

Istoric
Orașul este atestat documentar de la 1 mai 704. Episcopia romano-catolică de Würzburg a fost înființată în anul 742.

Transporturi
Orașul Würburg este un nod rutier și feroviar, aici întâlnindu-se axele de transport nord-sud și est-vest din Germania. Gara Würzburg este conectată din anul 1988 la Linia de cale ferată de mare viteză Hanovra-Würzburg. Trenurile ICE circulă pe această linie cu viteza de 280km/oră, iar trenurile de marfă cu 160km/oră.

Monumente
Domul din Würzburg, catedrală romanică a cărei construcție a început în anul 1040, considerată după mărime a patra bazilică romanică din Germania. Capela familiei Schönborn din acest dom a fost creată de marele arhitect german Balthasar Neumann.
Rezidența din Würzburg, ansamblu baroc construit între 1719-1746, a fost înscrisă în anul 1981 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.